Filmer du bare M se

Få med deg disse titlene!


  Noen filmer bare MÅ du se. Nei; du er ikke sofagris bare fordi du slenger deg ned i sofaen med en kald 0,33 L Cola og en pose med lekker paprika-potetgull. Vel, du er jo litt slask om du gjør det, men hvem bryr seg? Du kan jo bare headbange litt i veggen etterpå - så sunt som det er.

Når jeg tenker meg om er også sjokolade et must ... Kanskje en Bounty eller en First Price sjokolade (Den er god og biiilig!)?

 

Tilbake til tema ...


Spirited Away (2002)

  Dette mesterstykket er skrevet av Hayao Miyazaki, en av mennene bak Studio Gibli; en drøm når det gjelder anime. Det handler om lille Chihiro som (litt mot sin vilje) flytter til et nytt hjem. På veien finner de noe rart ... Det er en vei som fører inn i noe som minner om en nedlagt temapark. Faren hennes vil selvsagt som den nysgjerrige karen han er se hva dette er for noe. Så da går det tre (mora, faren og Chihiro) innover, selv om Chihiro fortsatt tviler litt på at dette var en god ide.

Det viser seg at det hele ikke var så lurt - stedet er forhekset!

 

  Når en film er tegnet venter man seg vanligvis det typiske Disney maset. To smådyr møter hverandre i skogen, gjerne en sulten løve og et lite ekorn. Vil løven spise ekornet? Nei, hvorfor ikke heller bli med ekornet på en fantastisk reise der hvor to venner overvinner alle farer - gjerne på en morsom og lærerik måte?

Sånn er vestlige tegnefilmer. De fra østen forteller som oftest en annen historie. Her dør mennesker rett som det er, man må TENKE for å skjønne handlingen og de er retten og sletten bedre overall.

  Jeg ville ikke anbefalt denne filmen til noen under 10 år, da mye an handlingen ikke ville blitt forstått av dem. Denne filmen vil nok fremst bli foretrukket av tenåringer, men de eldre vil også nyte denne perlen med et bredt smil om munnen.

 


The Butterfly Effect (2004)

  Ashton Kutcher? Skal HAN spille en alvorlig og krevende rolle? Men ... men kan de gjøre det?

Svaret er lett: ja. Han gjør en meget god jobb og han lever seg godt inn i rollen. Handlingen? Jo, en gutt som lider av Short-term Memory Loss (av og til får han visse anfall, og gjør forskjellig. Etterpå husker han ikke hvordan ting skjedde). Han har en vanskelig barndom på grunn av dette. Voksenlivet blir heller ikke stort enklere. Han kan ikke huske dramatiske øyeblikk fra fortiden - øyeblikk han ville gitt alt for å huske. Han finner tilfeldigvis ut hvordan han kan reise tilbake i tiden - og ENDRE hendelsene! Men det er heller ikke en lett jobb, fikser han én ting, ødelegger han en annen.

 


Donnie Darko (2001)

  Temaet er også inne på reiser i tiden her. Unge Donald (han blir kalt Donnie) Darko har alvorlige mentale problemer etter en ulykke tidligere i livet. Det er en fasinerende film med en god -og til tider forvirrende- handling.

  Denne filmen er ikke av de letteste å forklare, så jeg overlater gleden av HELE filmen til deg; enjoy - du vil ikke angre.


Andre titler som skiller seg ut:


Memento og The Machinist: To deprimerende filmer

The Locals og Evil Remains: En australsk zombie-film og en tur-til-huset-der-du-blir-sinnsyk-film

What The Bleep Do We Know? og The Secret: To filmer og den mektigste loven av dem alle: the law of attraction

Waking Life og Stay: Ganske "rare" filmer. Den ene handler om drømmer, den andre om en fyr som sier at han vil ta selvmord

Underworld: Vampyrer versus varulver!

... Pluss alle filmer av Studio Gibli ^^


Han som der str

Han som der står

En skygge
Truer mørket
Som en sten
Truer fjell

Vi har alle
Et monster
Under sengen

Kom og se min mørke frykt
Jeg har intet å skjule
De danser alene under mitt teppe
Og i min sorgs hule

Små føtter
Og mindre hjem
De tigger
Om å få hvile
Hos en makt som drepte dem

Enhjørninger er ei få
Denne stund Dem venter på
Flere ventes i Hans stue
Og Hans mørke makts gruve

Forlatte fjell
Vi venter på at vannet drukner
De er der
Sover ei bort natten
Vi klarer ikke hvile
Når nøkken ser på oss og smiler

I mørket. Dem skuer
En stemme. Av fuglers
Søte sang

Dem tar deg
Og de som deg lærte
At du skal frykte Han som venter ...

Men denne sorg vil ta slutt
Når lysets engler slukker
Og dette løp er dødt
Når Han hviler ...

Final Fantasy X utfordringer

FINAL FANTASY X CHALLENGES

Når du elsker et spill så utrolig høyt, men det blir for lett for deg en stund  På et lite Gamefaqs forum snakker ivrige fans om det som det er forvented at fanboys skal snakke om, og litt annet till inn i mellom. Nå og da kommer det noen veteraner innom som kan absolutt alt. Final Fantasy X boardet er ikke noe annet, men likevel er det for noen et annet hjem.

De snakker om FFX 24/7, alle mulige diskusjoner kommer. Noen få av de jeg har sett inkluderer:

  -Hvor teit det er å si 'eff-eff-eks' istedenfor 'eff-eff-ten'.
  -Hvor sytete Tidus er
  -Hvordan man skal uttale navnet til Tidus. (Tee-dus eller Tie-dus)
  -Om hvor umulig en NSGNSNCNONENNENBB eller NSGNSNCNINENNENBB er.
  -Om hvordan de 'pwnd Shinryu in teh NSGNSNCNO'


UTFORDRINGENE - NSG-hvaforno?

  Men la oss snakke om utfordringene her. Dette spillet har mange veteraner som faktisk kan svare deg på ALT du spør om. Dette er folka du ikke er frekk i kjeften mot. De finner opp mange utfordringer, de vanskeligste de har kommet opp med (som er teoretisk mulige) har faktisk ikke blitt fullførte av NOEN SOM HELST enda. INGEN har slått spillets siste boss: BFA  i verken NSGNSNCNONENNENBB eller NSDNSNCNINENNENBB...

Ingen har slått Anima i NSGNZDA (og da heller ikke Penance, som blir først tilgjengelig etter å ha slått alle Dark Aeons).

Nye utfordringer blir også kokt i hop nesten hver måned. Den nyligste er YONSOSG - som betyr ikke mindre enn: Yuna Only, No Summons, Own Sphere Grid. En KOLOOSG (Kimahri Only, Lancet Only, Own Sphere Grid) har også blitt vurdert, men det virker som den er umulig å gjennomføre.


TIL DERE SOM NÅ IKKE ER HELT MED

  NSG - No Sphere Grid (Du kan ikke røre Sphere Grid under noen omstendigheter i hele spillet. En Sphere Grid er hva som gjør deg stadig sterkere, raskere og alt i alt: bedre)
  NS - No Summons (Du får bare bruke Aeons om spillet tvinger deg til det. En Aeons er et monster som er STERKT)
  NC - No Customize (Du kan ikke bruke customize. Dette er det som legger evner til våpnene og skjoldene dine)
  NO - No Overdrive (Du får ikke lov til å bruke overdrives om spillet ikke tvinger deg til det. Dette er veldig kraftige angrep)
  NE - No Escape (Ikke røm fra kamper, enkelt og greit)
  NNE- No [No Escape] (Du får ikke bruke skjold som lar deg gå rundt uten å bli angrepet av monstre. Eller i  Geosgano's tilfelle; et våpen)
  NBB - No BlitzBall (Ikke spill blitzball for å få fine items)


HVA HAR VI LÆRT AV DETTE BARN?


  Jo, eff-eff-ten fans er gjerrige >_<

Too Damn Special ...

Far Too Special For the Rest of the World

I can't cut you ...
My ice cold blood turns dark
My eyes bleed shame
For the monster I cannot tame

A Hercules' quest
To find Pandora's chest
Just to enter the void
Of dreams left destroyed

I climb the ladder to rise
Up to God and his skies
But it's when I see the rats
My whole world collapse

Alone
The hero the world would not need
And as those times passed by
He watched it torn apart by greed
And he smiled ...
A wicked smile
A happy smile
"Now, if I could only find a clean knife,"
"I would surely with dignity end my life"
"I will leave this place to find home,"
"And now I will separate my flesh and skin from the bones"

Dette den eneste virkeligheten?

HAR VI UNIKE VERDENSSYN?

Ingen vet helt sikkert noe som helst om denne verdenen. Tenk over det - du kan stille spørsmål til alt


  Hva slags verden lever vi i? Hva er dette? Kan vi stole på sansene? Er hver lukt, hvert syn og alt du hører bare din personlige tolkning av verden? Er ditt verdenssyn unikt? Er min "blå" din gul?

Det kan være skummelt å tenke på det. Det er derfor noen velger å ikke bry seg i det hele tatt. Om de får høre noe som bestrider bildet de har av verden, så ignorerer de det. Men det hjelper selvsagt ikke. Hva om det virkelig er sånn? Da er jo alt forandret - eller ingenting?

Astral Projection

ASTRAL PROJECTION

  Dette er en interesse jeg har fått nylig. Jeg har hatt ca. 30 Lucid Dreams (jeg bruker kun engelske uttrykk, da jeg ikke er helt sikker på hva jeg skulle skrevet på norsk, eller om det i det hele HAR et navn på norsk) i løpet av 2-3 år. Jeg har prøvd litt AP1 av og til, men det kreves en del innsatsvilje - noe som alle av erfaring vet ikke er lett å skaffe seg.

Her er en metode jeg nå prøver ut:

Det går ut på å se på noe helt til øynene dine "tvinges" igjen. Når dette har skjedd kan du fortsatt se; du bruker astral synet ditt. Da kan du bare reise deg opp, se deg selv ligge i sengen og gjøre hva du vil.


VIRKELIGHET ELLER OPPSPINN?

  AP er et veldig omdiskutert fenomen. Noen tror ikke engang at det er mulig, da det er nærmest umulig å bevise det. Noen sier at det fungerer på denne måten:

    En drøm - En tilstand der du bare drømmer
    En Lucid Dream - En tilstand der du er bevisst over at det er en drøm
    En Astral Projection - En enda mer fri tilstand, der du er helt bevisst på alle dine omgivelser.

Alle desse er det samme. Den eneste forskjellen er sinnstilstanden din. Dette er bare en teori altså, ingen kan være sikker enda.

EN KOMBINASJON

  Jeg skal bruke 30-dagers testrunden2 for dette forsøket. Om det vil gå vet jeg ingenting om, men man kan alltids håpe.

1: Astral Projection
2. 30 dager til suksess

Grensedikt

Jeg lukker øynene. Jeg hører en stemme, jeg hører noen snakke, men på et helt fremmed språk. Det nok ikke et språk heller ... Jeg vet ikke hva det er.

En mørk stemme slår seg ned i ensomheten. Ingenting annet eksisterer nå. Det er kun meg og denne fremmede stemmen. En sang - en hymne - kommer til meg; dette er et grensedikt - et av de første.

Camano mé

Cama nor a tra'scané
Fir en mi en ceratame na'aké
Kiisi nakómi, firiis no me
si cja, mamnemo aki

Fó'cama nó
Finezi
Cama sa'se

Ca se, ma nómi dó
For si, mi ni mi nó
Kor te'zemino
Mon te
Ka zachemano fó só

Rii ka camaano
Frasé me nó
Kor'si finé, ma ká

Don ské, fer ras'cje
Mon to

No Walls

We Have No Walls

A strange prescence
That belongs to them
We have no walls (as they)
Took it away again

Burning all eternity
Forcing tears up
Crying silence
Making a new wish to fulfill
A secret renegade

Now we speak
About what's left forgotten
And now we chase
The cold and the rotten

This feeling
Can't shake it off
Dragging me under
And killing me (murderer)

A strange prescence
That belongs to them
We have no walls (as they)
Took it away again

They have to fall
To make it too far
and now we sleep
Forever in the deep

Eating lies
To make a disguise
So cold and heavy
That my burden turns gray

We have no walls
We feel the cold
See It falling down
Feel them flow
No, never speak
When the lights go out

We have no walls
We have no walls
We have no walls
They took it away
And made us puppet hosts

Livet i dden

Livet i døden

En rose faller i mørket
Ti kniver i hjertet på den som gråter
Et øye sitter fast i sjelen
Hva skal skje når lidenskapen råtner?

Vi faller
Kan ikke se oss foruten
En verden

Et fall
Et fall på nye høyder
Ønsker oss opp igjen

Vi danser på vannet
Og tenker på andre
Som ikke er alene
Men strever med livet

Døden den er evig
Du kan si det samme om livet
Evig troskap og løfter
Når vi tar opp skarpe kniver

Blodskutte øyne
Tårer som faller
Vi når nye høyder
Nå som vi har drept dem alle

Vi faller
Kan ikke se oss foruten
En verden

Et fall
Et fall på nye høyder
Ønsker oss opp igjen

Dette er livet
Er livet i døden

Blodskutte øyne
Tårer som faller
Vi når nye høyder
Nå som vi har drept dem alle!

Dyrene sover med lukkede øyne
De ser ikke striden som dreper alt det er

Fjellene faller
Berget daler
Ned i vannet
De når oss alle
Nå som vi faller

Blodskutte øyne
Tårer som faller
Vi når nye høyder
Nå som vi har drept dem alle

Vi faller
Kan ikke se oss foruten
En verden

Et fall
Et fall på nye høyder
Ønsker oss opp igjen

Dette er livet
Er livet i døden

© 2006 - All Rights Reserved - lifeinfocus.abcblogg.no